Aurinkoinen syksy on hellinyt meitä ja kesän kauniit tapahtumat on tallennettu muistoihimme. Syksyn tullen on ihanaa sytytellä kynttilöitä hämärtyvissä illoissa ja käpertyä sohvalle lämpimän torkkupeiton alle. Elämä siirtyy terasseilta sisätiloihin. Nyt onkin hyvä aika pysähtyä miettimään kodin sisustusta.

Cobello syksy1 blogi

Vihreää, ruskeaa ja messinkiä

Syksy tuo tullessaan kodin sisustukseen paljon uutta ja ihanaa. Osa on toki samaa kuin keväälläkin, sillä sisustuksessa trendivirtaus on hieman hitaampaa kuin esim. muodissa. Vuonna 2016 sisustukseen on tullut lisää tunnelmallisia, luonnonläheisiä värejä. Valkoisen, harmaan ja mustan rinnalle on tullut kauniita murretun sävyjä kuten metsänvihreä, tummansininen ja roosa. Syksyn tullen vihreän sävyn suosio näyttää yhä kasvavan. Myös Cobelloon saapui ihania vihreitä uutuuksia esim. Tine K. Homelta. Kauniita astioita ja ihastuttavia tekstiilejä.

Cobello tekstiilit

 

Cobello tinekhome syksy

 

TineKHome astiasto

Syksyn ehdoton sisustusväri on ruskea. Ehkä hieman yllättäjä mutta toisaalta hyvin luonnollinen väri. Kun katsot ympärillesi, saatat huomata, että olet jo edelläkävijä. Saamme nimittäin napattua sisustukseen ruskean sävyjä puunvärisistä huonekaluista. Niiden lisäksi vielä hieman ruskeita tekstiilejä, ruukkuja, astioita tai lampaantaljoja, niin kotisi on puettu syksyn sisustusväriin. Puupintojen kanssa kannattaa kuitenkin muistaa, että eri puulajeja on hyvä käyttää maltillisesti. Lattia on monesti jo yksi iso puinen dominoiva pinta, johon muut puiset elementit kannattaa sovittaa. Tällöin tilassa säilyy rauhallinen tunnelma. Less is more, ainakin tässä tapauksessa. Cobelloon saapui mm. Muubsilta ja Artwoodilta paljon ihania puisia huonekaluja sekä sisustustuotteita.

Cobello muubs keittiö

 

Cobello muubs kylpyhuone

Messinki ja kullan sävyt ovat hiljalleen löytämässä myös suomalaiseen sisutukseen. Ihanaa! Ne tuovat pientä glamouria kromin rinnalle. Esimerkiksi messinkiä, vihreää ja marmoria käyttämällä saat luotua näyttävän kokonaisuuden. Mielikuvitus onkin sitten vain rajana, miten tuon väripaletin kokoaa. Nämä toimivat toki yksinäänkin esimerkiksi mustan tai valkoisen rinnalla. Vai mitä olet mieltä mustan ja kullan vahvasta yhdistelmästä?

Cobello kultaa

 
Sametilla luot pehmeän ja ylellisen tunnelman

Tekstiileissä vahva tulokas on sametti. Tuo ihana pehmeä materiaali jota tekee mieli silitellä. Cobelloonkin tuli todella kauniita samettisia tyynynpäällisiä useassa eri värissä. Linumilta saapui isoja jopa 90 cm pitkiä samettisia tyynynpäällisiä sekä päiväpeittoja. Sametin rinnalla kannattaa käyttää myös muita materiaaleja ja struktuureja, jotta kauniit päälliset erottuvat toisistaan. Sametin kanssa sopii täydellisesti esim. pellava.

Cobello Skysohva Vantaa


Niin tekstiileissä kuin koko sisustuksessa ollaan menossa runsaampaan ja pehmeämpään suuntaan, pois minimalismista. Kiiltävien kalusteiden rinnalle on tulossa mattapintoja. Sileiden pintojen rinnalle rouheampia pintoja, kuten rosoista puupintaa. Luonnonmateriaalit (puu, pellava, juutti, villa, puuvilla jne.) ovat vahvoilla syksynkin sisustuksessa. Uskalla miksailla rohkeasti eri tyylejä ja pintoja. Luo kerroksellisuutta ja kontrasteja. Juuri eri materiaaleilla ja tyyleillä, teet sisustuksesta mielenkiintoisen. Makuuhuoneeseen luot kerroksellisuutta ja viimeistellyn tunnelman juuri erilaisten tekstiilien, sängynpäädyn ja esim. hieman erikoisemman valaisimen avulla. Vitan Eos-höyhenvalaisin on täydellinen valinta makuuhuoneeseen. Nyt sitä saa valkoisen lisäksi myös harmaana.

Vita valaisin cobello

Sametin lisäksi erilaiset lampaantaljat tuovat syksyyn lämpöä ja pehmoisuutta. Cobellosta löytyy runsaasti eri kokoisia ja värisiä taljoja. Niitä voikin käyttää melkein missä vaan. Tuolin pehmusteena, sängyn päällä, lattialla, penkin päällä tai vaikka lasten rattaissa.

Cobello istuinkarvat


Marmoria ja peilipintaa

Marmori pitää pintansa. Valkoisen marmorin rinnalla nähdään myös mustaa ja vihreää marmoria. Marmorin käyttö ulottuu huonekaluista, astioihin, valaisimiin ja aina kodin pintoihin asti. Myös peilipintoja näkyy entistä enemmän. Snowdrops Copenhagenin peilipöydissä musta kuviointi tekee huonekaluista hieman rouheamman ja yksilöllisemmän.

Cobello marmori

 

Cobello lasipöytä vihreää


Vihreää, vihreää, vihreää

Luonnollisin tapa tuoda kotiin vihreän sävy on viherkasvit. Myös vihersisustamisessa on omat trendinsä. Viime aikoina huonekuusi, peikonlehti, anopinkieli ja kaktukset ovat olleet suosiossa. Myös viikunapuu ja kummituspuu eli corokia ovat nyt pinnalla. Mikäli säikähdit sanaa viherkasvi etkä tunnustaudu viherpeukaloksi, ei hätää. Cobellon valikoimasta löytyy monenlaisia tekoviherkasveja. Vai mitä sanot upeasta kaktusasetelmastamme?

CObello kaktus


Cobelloon tulee pitkin syksyä paljon uusia ja ihania tuotteita. Myös uusia tuotemerkkejä, joita meillä ei ole vielä aiemmin ollut. Päivitämme tietoa uutuuksista niin Instagramiin kuin Facebook-sivuillemme eli kannattaa seurata meitä myös siellä!

Sisustuksessa kaikkein tärkeintä on, että koti on omistajansa näköinen. Sisustusvirtausten tarkoituksena on luoda inspiraatioita ja oivalluksia oman kodin sisustamiseen. Niistä voi halutessaan poimia ideoita, jotka sopivat omaan tyyliin parhaiten. Omaa kotia ei kannata sisustaan pelkkien trendien perusteella, vaan sydäntä kuunnellen.

Aurinkoista syksyä ja ihania sisustushetkiä!

Terveisin,
Riia Lankinen
Cobellon sisustussuunnittelija
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.