Tuotemerkin iso kuva
Tuotemerkin Logo

MIFUKO

Mifuko eli swahilin kielessä "tasku" yhdistää suomalaisen suunnittelun ja kenialaisen käsityötaidon. Suomalaiset suunnittelijat Mari Martikainen ja Minna Impiö perustivat Mifukon vuonna 2009. Molemmat ovat valmistuneet Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi ja ovat koulutukseltaan tekstiilitaiteilijoita.

Mifukon toiminta on WFTO:n sertifioima tuotteet valmistetaan reilun kaupan periaatteita noudattaen käsityönä Keniassa pienissä työpajoissa kaupungeissa ja maaseudulla Mifuko tukee tuotannossaan paikallisten kenialaisten työpajojen toimintaa ja käsityöläisten hyvinvointia. Kaikki tuotteet valmistetaan ympäristöystävällisesti.Mifukon yhteistyökumppanina toimivat työpajat tarjoavat työntekijöilleen jatkokoulutusta, säännöllisen toimeentulon ja hyvät työolosuhteet sekä kouluttavat uusia käsityöläisiä ammattiin. Mifukon tuotteiden valmistusketju on avoin ja läpinäkyvä. Tiedämme, ketä työpajoilla työskentelee, sekä miten ja milloin töitä tehdään. Varmistamme, että työskentelyolosuhteet ovat kaikin puolin kunnossa.

"Me huolehdimme siitä, että kaikki saavat taskuunsa jotakin - meidän värikkäät korimme, veikeät puulintumme ja käytännölliset laukkumme tuovat iloa sekä tekijöilleen Kenian pikkukylissä ja suurten kaupunkien sykkeessä, että käyttäjilleen kaikkialla maailmassa. Kun ostat Mifukon tuotteen, sinusta tulee tärkeä osa tätä tarinaa." Mari & Minna, Mifuko.